6 oktober Symposium

Symposium 2018

Enkele jaren geleden ontstond in Gees het idee om op een eigentijdse manier huisweiden in het dorp terug te brengen. Historische boerenerven met streekeigen groen, akkers met traditionele gewassen en huisweiden met oude dierenrassen. 

Met een huifkar rijden wij langs deze weides met oude huisdierenrassen zoals Drentse Heideschapen, Drentse Hoenders, Bonte Bentheimer Varkens, een Nederlands Trekpaard, bijenkasten en natuurlijk onze Nederlandse Landgeiten. 

We komen ook dierbehuizingen en eiken hekken tegen zoals je ze vroeger ook in deze streken zag.
We bezoeken onderweg een aantal eigenaren van deze weiden en hun dieren en zij vertellen hierover. Ook wordt er e.e.a. verteld over het oude Gees.

Onderweg wordt ook voor de inwendige mens gezorgd en na afloop is er een hapje en drankje bij Aad.

 

Datum: 6 oktober 2018
Tijd: 13.30 - 17.00 uur
Start 13.30 uur bij: Aad van der Vaart, Goringdijk 5 te Gees. Tel: 06 4939 0426
Voor wie: leden van LFNL en hun familie
Kosten: geen

Aanmelden bij: Aad van der Vaart,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Route naar Aad:     Aad woont precies 2 km buiten het dorp Gees, aan de Goringdijk 5.

D.w.z. het eerste huis aan de linkerkant, gerekend vanuit Gees (veel routeplanners geven veel te vroeg aan dat bestemming is bereikt). Uit de richting Hoogeveen/Geesbrug of uit Westerbork/Nieuw Balinge na vakantiepark “Het zuiderveld” het tweede huis rechts (de meeste routeplanners geven hier de bestemming veel te laat aan).