Nieuws van Landgeitenfokkersclub Drenthe

Sibille van t Holtien webBeste leden,

Door het Coronavirus is het jaar 2020 totaal anders geworden dan we hadden gedacht.
Ook voor onze club heeft het Coronavirus grote gevolgen.
De veranderingen voor onze club op een rij:


Symposium

Het symposium dat gepland stond op 6 juni kan niet door gaan. We gaan nog kijken of we dat in het najaar kunnen organiseren. Niets is echter zeker. Maar we houden jullie op de hoogte.


Najaarsvergadering

De najaarsvergadering hebben we gepland op 10 november. We gaan er nu nog van uit dat deze i.t.t. de voorjaarsvergadering wel door kan gaan.  We gaan kijken of we het 'Coronaproof' kunnen organiseren.


Keuringen

Het bestuur van de LFNL heeft definitief het besluit genomen om de keuringen in welke vorm dan ook dit jaar niet door te laten gaan. In overleg met de keurmeesters zijn nog een aantal opties besproken, maar deze bleken allen niet haalbaar. Besloten is voor bepaalde categorieën dieren, zoals dekbokken, dispensatie te verlenen voor dit jaar. In de DNL van juni zal uitgebreid toelichting worden gegeven hoe e.e.a. geregeld gaat worden met betrekking tot onze fokkerij.


Q-koorts entingen

Omdat de keuringen niet door gaan, hebben wij besloten de Q-koorts entingen dit jaar niet te organiseren. Voor diegenen die hun dieren toch geënt willen hebben (bijvoorbeeld omdat ze in een gebied lopen waar ook mensen tussen de dieren kunnen lopen) zullen dat dit jaar zelf moeten regelen met hun eigen dierenarts.  


Jan van Zeeland

We hebben Jan van Zeeland bereid gevonden om voor ons naar Drenthe te komen om overtollige bokken/ boklammeren/ geiten op te kopen. Bij voldoende belangstelling komt hij dit jaar twee keer. De bedoeling is op 27 juni en op 15 augustus 2020. Locatie nog nader te bepalen.
Opgeven bij Johan Vennedunker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    •    Heb je dieren voor 27 juni, dan graag opgeven vóór 17 juni
    •    En heb je dieren voor 15 augustus, dan opgeven vóór 5 augustus


2020 wordt jammer genoeg een jaar met weinig mogelijkheden om elkaar als geitenhouders te ontmoeten, elkaars geiten te zien en ervaringen en belevenissen met onze geiten te delen. Een jaar ook zonder onze gezellige keuring in Orvelte. Het is heel vreemd, we zullen de ontmoetingen, de verhalen over onze belevenissen, de keuring en elkaar missen.
We hopen dat we in 2021 weer onze evenementen kunnen organiseren en dat we elkaar weer kunnen ontmoeten.


Wij wensen jullie een fijne, en bovenal gezonde zomer toe!

Het bestuur van Landgeitenfokkersclub Drenthe

__________________________________