Flaijel feesten 28 september 2019

Het Bestuur en Leden van de afd. Friesland van de Nederlandse Landgeit hebben zaterdag 28 september j.l. met de PR stand, geiten en bokken deelgenomen aan de Flaijelfeesten in Oude- en Nieuwe Horne. Wij zijn daar geweldig ontvangen door het Bestuur van de Flaijelfeesten, met een top natje en droogje.

De ochtend begon met het opstellen van onze locatie op het terrein voor deze dag. Vervolgens was om 10.00 uur de jaarlijkse boeren optocht van 3.5 Km. De optocht begon met een koppel ganzen, die op muziek de gehele stoet leidde .

In de optocht was een groep bewoners van de heide "de Kiekeberg", die hun gram haalden bij de politiek van de Gemeente Heerenveen, omdat ze zo enorm arm waren. Vooral de agressie tussen de boeren en het heidevolk. Er is ook het boek: "Als de Heide bloeit" dat over het leven op de Kiekeberg plaats vind.

Voorts in de optocht waren vele oude tractoren, oude landbouwvoertuigen en machines, hoe vroeger de asfaltwegen werden aangelegd. 's Middags was op het terrein ontzettend vele oude ambachten te bekijken. Wedstrijd trekkertrek en zeis maaien. (teveel om op te noemen)

VOOR GEINTERESSEERDEN IS HET DE MOEITE WAARD DIT MEE TE MAKEN.

flaijel 1

flaijel 2

Flaijel 3

Flaijel 4

Flaijel 5

flaijel 6

 Flaijel 7

 Flaijel 8

Flaijel 9