Stallentocht 16 mei 2020

S.oog 4                          S.oog 5

Beste landgeitenvrienden,

In overleg met de Landgeiten Fokkersclub West-Friesland organiseert de Lângeiten Fokkersklup Fryslân op zaterdag 16 mei 2020 de jaarlijkse stallentocht naar het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog.

Zoals jullie ongetwijfeld weten is Schiermonnikoog een Nationaal Park dat door Natuurmonumenten wordt beheerd. Sinds 2018 heeft Natuurmonumenten hun begrazingsproject uitgebreid met een twaalftal landgeiten en zijn ze lid van onze vereniging geworden. In 2019 is door de afdeling Fryslân een bok geleverd en dus springen er in mei 2020 een aantal jonge landgeitjes rond.S.oog 2

In samenwerking met Natuurmonumenten hebben we een interessant programma gemaakt, dat er op hoofdlijnen als volgt uitziet:

Op zaterdag 16 mei 2020 om 9.30 uur vertrek veerboot vanaf Lauwersoog .

  • ’s Ochtends op de fiets van de veerdam te Schiermonnikoog naar de werkschuur van Natuurmonumenten en naar de begrazingsprojecten (landgeiten, Exmoor ponies en Sayaquesa runderen).
  • ’s Middags: Lunchbuffet op een boerderij en een presentatie over de aanpak van de eilander boeren inzake de fosfaatregeling, stikstofproblematiek en de plannen voor een eigen zuivelfabriek.
  • Enige vrije tijd om een rondje te fietsen resp. naar het dorp en fiets inleveren op de veerdam
  • Om 16.30 uur vertrek veerboot richting Lauwersoog (of als men dat wil kan men ook de boot van 19.30 uur nemen)

Boswachters van Natuurmonumenten zullen ons die dag begeleiden en toelichting geven.S.oog 1

Wij hebben besloten om de stallentocht open te stellen voor alle leden van de Nederlandse Landgeitenfokkersclub. De leden van de afdeling West-Nederland en Fryslân hebben echter voorrang. Het maximaal aantal deelnemers is 80 personen. Bij veel aanmeldingen splitsen we in groepen.

S.oog 3De deelnamekosten bedragen:

  • 20 euro p.p. voor de koffie/thee, koek, lunchbuffet en een 7 versnellingen fiets of
  • 30 euro p.p. voor de koffie/thee, koek, lunchbuffet en een elektrische fiets.

Bij opgave vermelden of je een gewone 7 versnellingen dames of herenfiets wilt of een elektrische dames/herenfiets. Het bestuur zorgt dan voor reservering van de fietsen.

N.B. De deelnemers moeten zelf bootkaartjes aanschaffen (kosten 16,65 euro p.p.(=retour)). Dat kan aan het loket in de vertrekhal te Lauwersoog, maar kan ook vooraf online: www.wpd.nl

Bovendien moeten de deelnemers zelf zorgen voor het parkeren van de auto. (of op de vertrekpier te Lauwersoog, of vlak daarbij: staat duidelijk aangegeven). Een dagparkeerkaart kost 6 euro per auto per dag.  

In verband met reservering van o.a. de fietsen uiterlijk 25 april 2020 opgave via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tegelijk betaling deelname kosten via banknummer:

NL80RABO0367258560 t.n.v. W.Veenstra-de Jong o.v.v. Stallentocht 2020 en Lidcode.

Mensen die niet kunnen fietsen kunnen telefonisch contact opnemen met Albert Thalen

(mobielnr: 0627486006). Het bestuur zal dan het vervoer op het eiland regelen.

De deelname is definitief als de betaling is gedaan.

De deelnemers ontvangen een bevestiging van deelname, een gedetailleerd programma en een plattegrondje van de parkeermogelijkheden te Lauwersoog.

Bij verhindering worden de deelnamekosten niet gerestitueerd.

Wij hopen op veel deelname en een uitzonderlijk mooie dag!

Het bestuur Lângeiten Fokkersklup Fryslân