Midden-Nederland

Een zeer geslaagde stallentocht.

Zaterdag 11 mei werd de jaarlijkse ledenvergadering gehouden bij fam. de With in Neede. We werden hartelijk ontvangen met koffie en iets lekkers erbij. Het bestuur was erg blij met de opkomst deze dag. Bij de ledenvergadering waren 15 leden aanwezig. Tijdens deze vergadering vond er wisseling in het bestuur plaats. Ben Wouters, de voorzitter, had er 2 termijnen van 3 jaar opzitten en was hierdoor niet herkiesbaar. Maar gelukkig hadden we Piet Enserink bereid gevonden om deze taak over te nemen. Ben nogmaals bedankt voor al je inzet tijdens je voorzitterschap.

afscheid voorzitter

Als dank kreeg hij een mooi houten beeldje van een herder met een geit en een mooie plant. En Piet fijn dat je de taak over wilt nemen. 

Om 12 uur was de vergadering ten einde en sloten er nog 6 personen aan uit andere regio's.Toen werd er samen een lekkere lunch genuttigd die was verzorgd door Hans en Miriam. En waar werd er weer overgepraat...........geiten! Mooi toch dat daar een hele dag mee gevuld kan worden.


Na de lunch kregen we uitleg van Erwin de With over het fokken van virusvrije geiten. Erwin is met virusvrij begonnen vanwege zijn schapen. Nu heeft hij die niet meer, maar hij blijft virusvrij. De leden die virusvrij zijn vormen een hechte club waar hij zich bij thuis voelt. Hij heeft ruim 20 geiten op dit moment en een aantal bokken. Ook heeft hij er een paar nieuwe bokken bij gekocht om nieuw bloed in de stal te krijgen. Deze bokken moeten eerst in quarantaine zitten, daarna bloedtappen, als de uitslag goed is kan hij ze weer naar huis halen. Na zijn uitleg gngen we bij zijn bokken in quarantaine kijken. 

bokken in quarantaine fam de With 

Daarna ging Erwin weer naar huis en zijn wij verder gegaan naar fam. Lanting in Geesteren. Zij hadden ook een mooie kudde van ruim 10 dieren. Hier liepen ook dieren afkomstig van anderen leden, leuk om de dieren weer te zien.

geiten fam Lanting

Als afsluiting stond hier een borrel en lekkere hapjes klaar, nog even na praten en toen ging iedereen weer huiswaarts. Het was een mooie, gezellige "geitendag".