Stemmen verzamelen!

Garvo

TIJD OM TE STEMMEN!
 

De spaarpot is inmiddels dicht en we moeten nog heel even wachten op de statistieken om te weten om welk bedrag het precies gaat.

Maar voor nu kunnen we alvast een prachtig bedrag met jullie delen van €8000!  

Nu is het tijd om voor jouw vereniging/club een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen. Zorg ervoor dat je veel stemmen krijgt, want hoe meer stemmen hoe hoger het bedrag. Ga snel naar www.garvo.nl/topprestatie en stem! (max. 1 stem per mailadres en enkel geldig bij verificatie)

Let op: Om je stem te bevestigen, dien je op een link te klikken die vermeld staat in de bevestignings mail die je van Garvo ontvangt. Zodra je op bevestigen hebt geklikt, wordt je doorgestuurd naar de bevestigingspagina op de website van Garvo. Daarna ontvang je nog een mail van Garvo met de bevestiging van je stem. Pas dan is je stem geldig!

 

 

Garvo Diervoeder Actie

De meeste van ons hebben wel eens gehoord van Garvo Diervoeders uit Drempt.

We zijn daar inmiddels al 2 keer te gast geweest, de eerste keer was een rondleiding door het bedrijf en de tweede keer een lezing over de voeding voor geiten , met aansluitend de jaarvergadering van de LFNL. 

Garvo heeft zich vooral gespecialiseerd in het maken van diervoeders voor de hobbyhouders.

Omdat het voor veel verenigingen en clubs erg zwaar is geweest door o.a. het niet doorgaan van shows en keuringen maar ook het missen van de sociale contacten heeft Garvo een actie bedacht.

Clubs en verenigingen kunnen een extraatje in kas krijgen.

Meer over deze actie is te lezen op de website van Garvo.

Het bestuur heeft de LFNL opgegeven voor deze actie.

We kunnen voor onze club dus een extraatje in kas krijgen door met z’n allen mee te doen.

De actie bestaan uit verschillende fasen:

  1. 1 maart = livegang video en sparen bedrag
  2. 14 maart 23:59 = vastgesteld bedrag in de spaarpot
  3. 15 maart = stemmen verzamelen voor jouw club/vereniging
  4. 28 maart 23:59 = sluiten stembus en stemmen tellen
  5. in de week van 5 april = verdeling bedragen bekend

Uitleg fase 1: 1 - 14 maart

Vanaf vandaag,1 maart,  kunnen we beginnen met het verzamelen van zoveel mogelijk geld in de pot. 

Daarvoor moeten we de volgende video over Garvo producten helemaal uitkijken: https://www.youtube.com/watch?v=OwFVsTElMtw

Voor iedere persoon die de video helemaal uit kijkt, wordt er € 1,- in de pot gedaan. Dat wordt gedaan met alle clubs en verenigingen in Nederland. Door de video te delen op Facebook, of met vrienden via bijvoorbeeld whatsapp kun je meehelpen zoveel mogelijk kijkers en dus geld te verzamelen. Er kan een bedrag tot € 10.000 bij elkaar gekeken worden! Dus stuur de link ook door naar al je vrienden en vraag ze of ze de video helemaal willen bekijken. Alleen dan wordt er € 1,- in de spaarpot gedaan. 

Er is tijd tot 14 maart om kijkers en dus geld te verzamelen. Daarna volgt fase 2. Daarover krijgen jullie op 14 maart bericht en uitleg.

 

 

Reacties op voorgenomen besluiten bestuur LFNL.

Er zijn 4 reacties gekomen op de voorgenomen besluiten van het bestuur die vermeld stonden in de DNL van sept. - okt. 2020. Deze zullen met het antwoord van het bestuur integraal in de DNL van december worden opgenomen.

- Gezien de reacties heeft het bestuur de voorgenomen besluiten A, B, D, E, F, G, H, I, J en K vastgesteld.

- Besluit C is als volgt gewijzigd:

   Regiovertegenwoordiging Zuid is van Astrid Welten overgegaan naar Wilna Boink.

   Regiovertegenwoordiging Noord is van Dooitje Schram overgegaan naar Pyt de Boer.

- Besluit L Tarieven 2021 is als volgt gewijzigd:

   Alleen in het jaar 2021 wordt op keuringen het inschrijfgeld per dier aangepast van 4,50 euro naar 2 euro.

- De kascommissie is akkoord met de boekhouding van 2019.

 ________________

 

Annulering activiteiten i.v.m. Corona

Annuleringen activiteiten i.v.m. Corona

Beste leden van de LFNL,

We leven in een bijzondere tijd. Een aantal van jullie is flink ziek geweest of is dat nog. We leven met jullie mee en wensen je alle goeds en vooral een voorspoedig herstel! In dat perspectief zijn alle zaken rondom onze geitenhobby van ondergeschikt belang. Er komen echter allerlei vragen bij ons binnen waar we zo snel mogelijk helderheid over willen verschaffen.

We zullen lange tijd rekening moeten houden met zware beperkingen in het onderlinge contact. Dinsdagavond, 22 april, kondigde onze premier aan dat vanwege besmettingsgevaar evenementen tot 1 september niet geoorloofd zijn. Hij waarschuwde ons om niet te optimistisch te zijn over de kans dat alles weer snel wordt zoals het was. Daarom heeft het bestuur besloten om alle keuringen in 2020 die onder de vlag van de LFNL zijn gepland te annuleren.

Direct rijst natuurlijk de vraag hoe het dan moet met onze fokkerij voor het volgende seizoen. Hierover gaat het bestuur in mei een besluit nemen. We zullen moeten kiezen tussen het tijdelijk aanpassen van de regels of het in aangepaste vorm onder 1.5 m-omstandigheden thuis keuren van alleen die dieren waarvoor dat met het oog op het komende fokseizoen volgens het fokreglement noodzakelijk is. In dat laatste geval zullen we moeten onderzoeken of dat op een verantwoorde manier haalbaar is.

Wanneer horen jullie meer? Omdat er voor beide opties wel ideeën zijn, willen we die in de maand mei goed verkennen. Het is ons streven om in de DNL van juni ons besluit met een toelichting daarop te publiceren.

Ik wens jullie alle goeds toe in deze verwarrende tijd.

Namens het bestuur van de LFNL,
Albert van de Streek,
voorzitter