ZooEasy / Stamboek

Wildcards bij het zoeken

Wist u al dat het ook mogelijk is om een wildcard te gebruiken als u in ZooEasy zoekt? De zoekfunctie werkt alleen als je de naam van een dier of het registratienummer 100% correct invoert. Maar wat nu als u alleen nog maar een deel van de naam weet?

"Billy weet ik nog wel, maar de stalnaam weet ik niet meer zeker. Ik denk wel te weten dat de stalnaam erachter stond. Dan zoek ik in ZooEasy op Billy*. Nu zie ik alle dieren in de administratie waarvan de naam begint met Billy. Maar helaas, mijn Billy zit er niet tussen. Misschien stond de stalnaam toch voor de naam? Dus ik zoek opnieuw op *Billy. En ja hoor, daar zit hij wel tussen. Dit had ik ook in 1x kunnen doen door te zoeken op *Billy*. Dan krijg ik alle dieren waarbij Billy ergens in de naam staat."
Hetzelfde geldt voor het registratienummer. Als u wel het nummer of een deel ervan weet, dan kunt u dus zoeken op *1234* en dan krijgt u alle dieren waarbij 1234 in het registratienummer staat.
Ook kunt u zo alle dieren van een bepaalde stal opzoeken. Bijvoorbeeld van stal Serendipity. Dit is een stalnaam die achter de gegeven naam staat, dus dan zoekt u bij Naam op *Serendipity en dan krijgt u een lijst met alle dieren die de stalnaam Serendipity hebben.
Bij Uitgebreid zoeken werkt de wildcard ook. Als u bijvoorbeeld alle dieren wilt weten waar een Extra veld is ingevuld of waarbij u in het tabblad Persoonlijke gegevens iets hebt ingevuld, dan plaatst u een asterisk bij Uitgebreid zoeken onder dat tabblad in dat veld. Dan krijgt u een lijst met alle dieren waarbij dit veld is ingevuld.